پروژه‌ها اعم از عمرانی، خدماتی، ترافیکی و ... در راستای نیاز شهر و شهروندان اجرایی می‌شوند و مدیریت شهری از طریق عملیاتی کردن آنها می‌تواند ظرفیت‌های جدیدی ایجاد کند. معاون برنامه ریزی شهردار تهران ضمن تشریح وضعیت آنها در مناطق تاکید کرد که فرایند پروژه های پایتخت در مسیر پیشرفت قرار دارند.

بازدید اصحاب رسانه از پروژه‌های معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران

همشهری- زینب زینال زاده: یکی از برگ‌های برنده مدیریت شهری در هر دوره‌ای اجرای پروژه‌های ریز و درشت در پایتخت است؛ پروژه‌هایی که گاهی به باز شدن گره‌های ترافیکی و مناسب‌سازی‌ ارتباط دارد و گاهی از آن فراتر می‌رود و خودروهای خدماتی و عمرانی را نیز دربرمی‌گیرد. فراموش نکنیم اجرای هر یک از این پروژه‌ها باید در برنامه توسعه دیده شود و انجام هر کدام، یک‌گام روبه‌جلو برای اجرای دیگر پروژه‌های توسعه شهری است؛ حال اینکه وضعیت مدیریت شهری ششم در اجرای هر یک از این پروژه‌ها در چه جایگاهی قرار دارد، سؤالی است که بناست بدان بپردازیم.

مجید باقری، معاون برنامه‌ریزی، توسعه نیروی انسانی و امور شورا شهرداری تهران درباره وضعیت برنامه چهارم شهر تهران به خبرنگار همشهری می‌گوید: «اگر بخواهم درباره برنامه چهارم بگویم، این برنامه با زحمات و اهتمام بسیار هوشمندانه اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری طراحی و نهایی شده است. برای نخستین بار به‌صورت ۴ ساله طراحی شده که در سنوات گذشته ۵ ساله بوده است. در زمانی که برنامه را تصویب می‌کردیم در سال اول برنامه قرار داشتیم و احکام و ماده‌هایی در برنامه وجود داشت که شهرداری باید با جدیت دنبال می‌کرد. برهمین اساس احکامی که مرتبط با سال اول بود تحقق حداکثری داشت و تلاش ما این است که با تشکیل دبیرخانه برای تحقق احکام سال دوم نیز موفق‌تر عمل کنیم.»

برنامه‌ریزی برای اجرای فاز دوم «من شهردارم»

شهرداری تهران در این دوره برای تحقق رویکرد مردمی‌سازی‌ مدیریت شهری، پویش «من شهردارم» را اجرایی کرد تا زمینه برای مشارکت شهروندان در انتخاب و اولویت‌بندی پروژه‌های محلات فراهم شود. با همین رویکرد از ۲۳۳۷پروژه تملک دارایی سرمایه‌ای شهرداری تهران، ۱۲۵۵پروژه در قالب طرح «من شهردارم» توسط شهروندان مناطق ۲۲گانه تعیین و اجرای آنها توسط مناطق آغاز شده است تا شهروندان شاهد پویایی شهر باشند. مجید باقری، معاون برنامه‌ریزی شهردار تهران در جریان تشریح آخرین وضعیت پروژه‌ها و تامین اعتبارات عنوان کرد که پروژه‌های من شهردارم تا زمان تهیه این گزارش، پیشرفت فیزیکی‌۲۸درصدی داشته‌اند که براساس زمانبندی‌های انجام شده این پیشرفت خوبی است. او می‌گوید: « تجربه «من شهردارم» به‌عنوان یکی از اقدامات راهبردی برای تحقق مردمی‌سازی‌ اداره شهر بود که در فاز اول دنبال شد. شهروندان و کارکنان شهرداری نیز بر آن اهتمام داشتند، چرا که در بازه زمانی محدودی که مشخص کردیم میزان مشارکت خوبی را دریافت کردیم. بیش از ۳۵۰هزار نفر در ۱۴روز ثبت نظر و حضور را در سامانه داشتند که ۴۵۰هزار نظر ارائه شد و ۵میلیون رکورد برای ثبت مولفه‌های پیشنهادی داشتیم که همه این موارد باعث شد شهرداری تهران تجربه خوبی برای فاز۲ «من شهردارم» داشته باشد. در فاز دوم در ۲‌گام پیش می‌رویم، در گام اول فراخوان می‌دهیم تا افرادی که پیشنهاد پروژه دارند اقدام کنند که البته نخبگان بیشتر مشارکت خواهند کرد و ما امکان‌سنجی تحقق پروژه را دنبال می‌کنیم و در گام دوم از شهروندان می‌خواهیم اولویت‌های خود را در اجرای پروژه‌ها مطرح کنند؛ در این دوره زیرساخت‌های خود را قوی‌تر خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم تا مشارکت یک میلیونی شهروندان را داشته باشیم.»

پروژه‌های پایتخت در مسیر پیشرفت

پروژه‌ها اعم از عمرانی، خدماتی، ترافیکی و ... در راستای نیاز شهر و شهروندان اجرایی می‌شوند که مدیریت شهری از طریق عملیاتی کردن آنها می‌تواند ظرفیت‌های جدیدی ایجاد کند یا خدمت‌رسانی به شهروندان را توسعه دهد. از این‌رو پروژه‌ها در قالب‌های مشخصی اولویت‌بندی می‌شوند تا رصد و پایش آنها به ‌طور مستمر و منظم صورت گیرد. به ‌گفته مجید باقری، شهرداری تهران قبل از هر اقدامی پیگیر پروژه‌های مستمر است؛ پروژه‌هایی که فعالیت‌های ذاتی مدیریت شهری اعم از روکش آسفالت، خط‌کشی معابر، بهسازی نهرها، نظافت شهر و ... را شامل می‌شوند. تمامی مناطق، معاونت‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و به‌طور کلی مجموعه شهرداری تهران پروژه‌های مستمر را در دستور کار دارند که طی سال انجام می‌شوند. ظرفیت‌های جدید در مناطق و محلات هم از طریق پروژه‌های غیرمستمر ایجاد می‌شوند. آنطور که معاون برنامه‌ریزی شهردار تهران عنوان کرده: «این پروژه‌ها اغلب از نوع ساخت و توسعه هستند و سبب ایجاد ظرفیت جدید برای خدمت‌رسانی می‌شوند و باید دارای عنوان و مکان مشخص باشند؛ به‌طور مثال می‌توان به احداث مجموعه‌های فرهنگی- ورزشی، احداث ایستگاه‌های مترو و احداث بزرگراه‌ها و ... اشاره کرد.» پروژه‌های توسعه محلی، پروژه‌های کوچک‌مقیاسی هستند که مدیریت شهری از طریق این پروژه‌ها در حوزه آسفالت، نهر و جدول، بازپیرایی، رنگ‌آمیزی، کاشت گل و گیاه و... محلات را بهسازی می‌کند.

پایش فرایند پیشرفت پروژه‌ها در سامانه

فرایند نظارت و کنترل بر پیشرفت پروژه‌ها مطابق با اعتبار مصوب توسط کارشناسان دفتر پایش برنامه، کنترل پروژه و ارزیابی عملکرد در سامانه مدیریت و کنترل پروژه انجام می‌پذیرد. مجید باقری با بیان این مطلب تأکید کرد که بازدید میدانی و مستمر هم از پروژه‌ها صورت می‌گیرد و اطلاعات در سامانه به روزرسانی می‌شود. براساس آخرین اطلاعات (تهیه این گزارش) مناطق ۸، ۱۱، ۱۳ و ۲۱ به لحاظ پیشرفت فیزیکی در میان مناطق پیشتاز هستند.

وضعیت پروژه‌ها و اعتبارات شهرداری تهران در یک نگاه | این ۴ منطقه در میان مناطق پیشتاز هستند

کد خبر 783366
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha